Digitaal onderwijs

 

 

Duizelig van alle informatie?

Heel begrijpelijk! Maar geen nood:
in mei sturen we je per mail alle informatie
nog eens toe. Je leest daarin ook hoe je inlogt
in je Office 365-account.

Digitaal onderwijs

Laptops en smartphones zijn in onze tijd niet meer weg te denken. Ze hebben duidelijk meerwaarde in het onderwijs en kennen veel voordelen. Daarom doen we bij Twents Carmel College veel digitaal. Welke toepassingen en middelen gebruiken we?

Microsoft Office 365

Het is belangrijk dat leerlingen en docenten soepel met elkaar kunnen samenwerken. Daarom krijgt iedere leerling van ons een Microsoft Office 365-account. Het account maken wij voor je aan. Jij hoeft alleen vóór je eerste schooldag een keer in te loggen. Hoe dat precies moet hoor je via een mail die je van ons krijgt.

Met je Office 365-account kun je:

  • mailen via een e-mailadres van school;
  • gratis werken met Officeprogramma’s zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook;
  • werken in Teams for Education; online samenwerken en documenten delen met docenten en medeleerlingen;
  • het leerlingportaal gebruiken.

Teams for Education

Via je Office 365-account kun je werken in Teams for Education. Dit is een digitale leer- en werkomgeving. Daarin werk je online samen met andere leerlingen en met je docenten.

Leerlingportaal

Je Office 365-account heb je ook nodig om bij het leerlingportaal te komen. Hierop vind je allerlei handige informatie over ons digitale onderwijs; over inloggen op het wifi-netwerk van school, hoe je moet printen, waar en hoe je je lesrooster bekijkt, hoe je bij je digitale leermiddelen komt, en nog veel meer.

Zorg voor de juiste laptop

Wij werken met Office 365. Windows 10 sluit daar het beste op aan. Voor nieuwe leerlingen geldt daarom dat zij hun werk voor school maken op een laptop met Windows 10. Verder hebben we nog meer voorwaarden voor een laptop.

Welke laptop kopen of huren?

Een laptop kun je kopen of huren. De software en applicaties die wij gebruiken stellen geen hoge eisen aan de apparatuur. Een (eenvoudige) laptop met Windows 10 kan gekocht of gehuurd worden bij onze partner The Rent Company.